Wat denkt u?

Op 17 juni 2015

Nu denkt u misschien dat u helemaal geen M-score nodig heeft om te weten of uw huis al dan niet goed bereikbaar is, dat u dat ook zelf wel kunt vaststellen, dat u ogen heeft om te zien en hersenen om te denken. En dat u de consequenties van uw keuze aanvaardt. Fout gedacht. Volgens minister Joke Schauvliege is de M-score wel degelijk nodig om u bewust te maken van uw woningkeuze. Wat betekent dat dit nu niet het geval is, dat u gewoon wat rondwandelt met uw zakken vol geld, dat u een huis ziet en denkt: “Tiens, dit zou ik nu eens kunnen kopen.” Logisch, het kan niet elke week een nieuwe auto zijn.

Minister Schauvliege denkt ook dat de M-score op termijn een invloed kan hebben op de woningprijzen. Een goed bereikbare woning zal meer waard zijn. We geloven de minister blindelings. Al was het maar dat dit nu ook al zo is, dat huizen in de stad duurder zijn dan vergelijkbare huizen in een dorp. Indien de M-score voor gevolg zal hebben dat huizen in de stad nog duurder worden, zullen nog meer mensen opteren voor een betaalbaar huis in een dorp. Met nog meer verplaatsingen voor gevolg. Iets wat minister Schauvliege net wil tegengaan met haar M-score.

Overigens heeft minister Joke Schauvliege nog een ander schitterend idee. Nieuwe industrieterreinen die niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer zullen vanaf 2016 geschrapt worden. Een normaal mens is dan geneigd te denken: leg dan een bus is, want werk is belangrijk. We weten het niet zeker, maar we denken dat de minister dat niet wil omdat mensen die werken een inkomen hebben, zich een auto kopen of misschien zelfs een bedrijfswagen krijgen en gaan rijden. Dat is pas erg, héél erg. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is