N-VA Pelt stelt financiële steunmaatregelen voor aan gemeentebestuur

Op 6 april 2020

N-VA Pelt is samen met alle politieke families in onze gemeente zeer bezorgd over de gevolgen van de coronacrisis. Daarom willen we mee helpen denken over concrete maatregelen die Peltenaren die getroffen worden door de huidige crisis er boven op kunnen helpen.

Ook in Pelt ondergaan de mensen – maar ook bedrijven en verenigingen – de gevolgen van de coronacrisis. Gezien de grote inspanning die van iedereen worden gevraagd om het virus in te dijken, moet ook iedereen die de gevolgen van de genomen maatregelen draagt, kunnen rekenen op de solidariteit van onze gemeenschap.

Onze lokale handelaars worden bijzonder getroffen door deze crisis. Velen zien het voortbestaan van hun zaak bedreigd. Als lokale overheid moet de gemeente alles in het werk stellen om zo snel mogelijk met ondersteunende maatregelen te komen.

Daarom legt N-VA Pelt 3 concrete voorstellen voor aan het gemeentebestuur.

1. De gemeente Pelt geeft elke Peltenaar een horecabon ter waarde van 5 euro die zij in hun gemeente kunnen uitgeven en die de horecazaken bij de gemeente kunnen terugvorderen.

2. De standgelden voor markten en kermissen worden voor 2020 opgeschort.

3. Alle inwoners en ondernemers krijgen een compensatie op de personenbelasting en bedrijfsbelasting voor 2021 ter waarde van 1 kwartaal.

N-VA Pelt zal deze voorstellen als agendapunt op de volgende gemeenteraad brengen. Onze afdeling zal ook elk gelijkaardig voorstel van de gemeente om haar inwoners, bedrijven en verenigingen financieel te ondersteunen in deze moeilijke tijden aanmoedigen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is