N-VA Pelt wil kerkdaken gebruiken voor wateropvang.

Op 1 juni 2022

De afgelopen maanden hebben opnieuw aangetoond dat Vlaanderen niet ontsnapt aan de gevolgen van de klimaatverandering. Na een schijnbaar uitgeregende winter waren enkele weken droogte voldoende om de waterniveaus in ons land weer tot een zorgwekkend laag niveau te brengen. Experts waren het erover eens: regenwater mag niet langer in de riolering verdwijnen. N-VA Pelt komt nu met een origineel idee om hierop in te gaan.

Pelts N-VA fractievoorzitter Frank Seutens lanceerde deze week het voorstel om de daken van onze kerkgebouwen in te zetten voor het opvangen van regenwater. “Niet alleen hebben alle kerken enorm grote daken die veel water vangen”, zegt het gemeenteraadslid, “ze zijn ook omringd door open ruimte (parkings) waar waterputten zonder veel hinder geplaatst kunnen worden. Dit water kan in de omgeving gebruikt worden door de plantsoendienst of beschikbaar gesteld worden aan particulieren.”

N-VA Pelt zal het voorstel morgen, donderdag 2 juni, op de gemeenteraad voorleggen. “We vragen de gemeente om het voorstel door een gespecialiseerd ingenieursbureau te laten onderzoeken en daarna een pilootproject bij minstens één kerkgebouw uit te voeren.”

Lees ook: Grote regenwaterputten rond de kerken? op Internetgazet

Ook TVL bracht een item over ons voorstel, bekijk het nieuwsitem hier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is