Minister Weyts investeert € 22.895 in WICO

Op 9 mei 2024

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 22.895 in WICO campus Overpelt in Pelt. “Een investering in scholenbouw is een investering in onze kinderen en dus in onze toekomst”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Goed uitgeruste klassen dragen immers bij aan de kwaliteit van ons onderwijs.”

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Pelt ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 22.895 in WICO campus Overpelt. Concreet gaat het om een verhoging van een vorige subsidie voor grondige renovatiewerken.

Als afdeling zijn we uiteraard blij met deze extra middelen voor onderwijs in onze gemeente. Naast de zorgsector is het onderwijs immers één van de grootste werkgevers in Pelt. Een investering in onze scholen is dus een investering in de toekomst van onze kinderen, maar ook in de toekomst van onze gemeente.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is