Kim Strzebonski onze kandidaat voor het Vlaams parlement

Op 13 mei 2019

Verkiezingen op 26 mei 2019.

Daar zijn ze weer de Vlaamse verkiezingen. De lokale zijn net achter de rug en op 26 mei moeten we weer naar het stemhokje. Voor mij zijn deze verkiezingen heel belangrijk want volgend jaar zullen twee van mijn kinderen naar het secundair onderwijs gaan...

Moeilijk voor een moeder maar in deze tijd nog moeilijker omdat ik me niet echt kan vinden in de aangekondigde hervorming van het WICO landschap. In februari 2018 is er een beslissing genomen die ik nog steeds niet goed kan kaderen. Een week voordat deze beslissing viel, hebben ouders van een hele hoop 6de jaars lager onderwijs nog te horen gekregen hoe de oude structuur van WICO er voor hun kind zou uitzien en een week later worden er drastische hervormingen aangekondigd. Heeft men dit geweten? Welke zijn de beweegredenen? Waarom heeft men ouders, leerkrachten en leerlingen niet betrokken bij de onderhandelingen? Vragen waar ik tot op vandaag nog geen antwoord weet...

Er is nu chaos bij leerkrachten, leerlingen, infrastructuur: hier moeten mijn twee puberdochters straks hun weg vinden... Onderwijs is voor N-VA een zeer belangrijk thema omdat het de basis vormt van heel onze samenleving. Ook andere thema's hangen samen met onderwijs, denk maar aan welzijn, ondernemen, economie, taal, cultuur en migratie. Onderwijs is een fundament voor onze samenleving. Hopelijk kan het Vlaams parlement na 26 mei de geplande hervormingen beter invullen en meer zekerheid brengen in ons onderwijslandschap.

Als juriste, hoop ik dat er op juridisch vlak een aantal hervormingen zullen uitgevoerd worden. Onze samenleving verandert voortdurend en justitie zal hier sneller moeten op inspelen. Een doordachte, moderne kijk op het juridisch apparaat zal zeker nodig zijn om een veilig gevoel te creëren in Vlaanderen. Ook als kleine zelfstandige, zal ik het blijven opnemen voor onze ondernemers. We zullen voor de toekomst op zoek moeten gaan naar klimaatvriendelijke industrieën en dit vanuit een realistisch en haalbaar standpunt. Voor de kleine zelfstandige blijf ik pleiten voor een betere ondersteuning door de lokale overheden bv door het starten van een digitaal platform waar lokale handelaars elkaar kunnen ontmoeten. Hier zou de Vlaamse overheid zeker ondersteuning kunnen bieden en misschien zelfs subsidies voor kunnen voorzien.

Ik hoop dat ik met de verkiezingen een stem kan betekenen voor Noord Limburg, want er zijn zeker nog heel veel belangrijke thema's die aan bod zullen moeten komen na 26 mei. Hebt u ideeën, opmerkingen of vragen voor mij, mail gerust naar: kim.strzebonski [at] n-va.be. U kan me op 26 mei vinden als 7de opvolger voor het Vlaams parlement.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is