De oude PVV is niet ver meer af...

Op 25 november 2013

Open Vld is ook voor een federale kieskring. Dat betekent dat Vlaamse en Franstalige politici zich verkiesbaar kunnen stellen in het andere landsgedeelte. Vlaams minister- president Kris Peeters noemde dat vorige week nog een stap terug in de tijd.

Hij heeft gelijk. Waarom hebben we decennia gevochten voor de splitsing van Brussel- Halle-Vilvoorde? Juist om te vermijden dat Brusselse politieke kopstukken zich konden kandidaat stellen tot ver in Vlaanderen. Die splitsing is nu eindelijk een feit, en de Open Vld wil dat alweer terugdraaien.

De Open Vld eist evenmin dat de federale regering een meerderheid moet hebben in Vlaanderen. Annemie Turtelboom weigerde daar gisteren een breekpunt van te maken.

CD&V deed dat vorige week wél. Wouter Beke stapt in geen nieuwe regering indien die in de Kamer niet wordt gesteund door een meerderheid in de Nederlandstalige taalgroep. Hij wil geen herhaling van het Vlaamsonvriendelijke kabinet-Di Rupo II.

De Vlaamse liberalen maken daar nog steeds geen punt van. Voor hen mag Di Rupo II er gerust komen. Dat is merkwaardig voor een partij die voor de rest de mond vol heeft van ‘democratie’.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is