Actie N-VA Jongeren Pelt wordt gehoord.

Op 22 juni 2019

De Facebook actie van onze jongerenafdeling om het gemeentebestuur aan gemaakte beloftes rond fietsveiligheid te herinneren lijkt resultaat te hebben.

Het fietspad van Neerpelt centrum naar De Grote Hei en Hamont-Achel is, hoewel het een belangrijke fiets-as is, onverlicht. Het is een oud en gekend probleem. Daar leek echter verandering in te komen toen op 9 oktober 2018, in volle verkiezingsstrijd, toenmalig burgemeester Raf Drieskens aankondigde dat de nodige werken een maand later (november 2018) zouden beginnen.

Onze jongerenafdeling, allemaal sportieve fietsers, vroegen zich eerder deze maand af wat er van deze beloftes in huis was gekomen. Na ruim een half jaar bleef het opvallend stil rond de fietspaden in Pelt. Via gerichte acties op sociale media stelden ze de duidelijke vraag wat er met al de goede intenties en de op provinciaal niveau vrijgemaakte budgetten zou gebeuren.

Vandaag vernemen we via Internetgazet dat de beloofde werken zijn gestart. We zijn blij dat de gemeente zijn voornemens rond veilig fietsen waarmaakt, maar gaan onze jongeren op een volgende fietstocht zeker een pintje trakteren. Dat hebben ze verdiend.

Bezoek zeker de Facebook pagina van onze jongeren.

Gerelateerde nieuwsberichten:

https://www.internetgazet.be/pelt/eindelijk-verlichting-op-fietspad-grote-heide-1.aspx

https://www.internetgazet.be/pelt/eindelijk-verlichting-op-fietspad-grote-heide.aspx

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is